Chlorelė – vienas išsamiausiai moksliškai ištirtų augalų. Moksliniais tyrimais įrodyta, kad chlorelės vartojimas gali padėti:

 

  • Numesti svorio
  • Natūraliai išvalyti organizmą
  • Pagerinti imuninės sistemos veiklą
  • Sulėtinti senėjimo procesus
  • Gerinti virškinimą, atsikratyti vidurių užkietėjimo
  • Atsikratyti  blogo kvapo iš burnos
  • Pagerinti atmintį

 

Kaip chlorelė padeda numesti svorio?

 

Viršvoris – viena pagrindinių sveikatos problemų šiuolaikinėje Vakarų visuomenėje. Visa laimė, kad šią problemą dažniausiai galima sėkmingai išspręsti. Kai žmogaus kūno funkcijos subalansuotos, kai maisto įsisavinimo ir šalinimo procesas sėkmingai veikia, kūnos svoris yra natūraliai optimalus.  Deja, šį natūralių procesą  dažnai sutrikdo suvartojamas perdirbtas maistas, kuris šiais  laikais sudaro didesnę mūsų mitybos dalį. “Tuščiosios” cukraus, blogųjų riebalų, baltųjų miltų kalorijos, denatūruotas maistas nesuteikia mūsų organizmui taip reikalingų maistingųjų medžiagų. Daugelio žmonių, valgančių nesveiką maistą, apetitas tik auga, todėl dažnai tai baigiasi nuolatiniu persivalgymu, viršvoriu, nutukimu.  Persivalgymo pasekmės labai įvairios: perdirbto maisto vartojimas sulėtina virškinimą, sąlygoja vidurių užkietėjimą, toksinių medžiagų kaupimąsi virškinamajame trakte. Šio proceso pasekmė – vitaminų ir maistingųjų medžiagų įsisavinimo sutrikdymas, kuris vėlgi veda žmogų prie dar didesnio troškimo persivalgyti. Taip sukuriamas uždaras ratas, iš kurio ištrūkti prireikia nemažai pastangų.

Chlorelės tabletės nėra “dietinės piliulės”, slopinančios apetitą.

Chlorelė padeda atstatyti natūralią medžiagų apykaitos pusiausvyrą taip, kad būna jaučiami tikri ir ilgalaikiai sveikatos pokyčiai. Taigi, chlorelė gali būti tik kaip efektyvi jūsų gerai subalansuotos svorio metimo programos dalis, nes, deja, ji negalės už jus atsisakyti eilinio pyragėlio su kremu ir uogyte ant viršaus ir negalės už jus atsistoti nuo sofos ir pasimankštinti.

Kai žarnynas išvalomas nuo medžiagų, kurios sąlygoja šalinti skirtų medžiagų užsistovėjimą, jis vėl gali normaliai funkcionuoti ir tada gali prasidėti tikrasis svorio metimo programos progresas. Kadangi chlorelė išvalo žarnyną, teigiami rezultatai pasirodo net jei žmogus griežtai nepakeičia savo mitybos įpročių. Kadangi šis dumblis yra kaip natūralus maistas, jis neslopina apetito. Galima sakyti – jis patenkina apetitą, suteikdamas maistingąsias medžiagas ir energiją, kuri atsiranda žmogui sveikai maitinantis.

Japonų gydytojai Saito ir Okanao nustatė, kad chlorelė aktyviai stimuliuoja žarnyno peristaltiką, taip skatindama greitą ir sveiką virškinimo procesą. Šį efektą suteikia chlorofilas, esantis chlorelėje. Taip pat chlorelės chlorofilas maitina gerąsias žarnyno bakterijas, skatina jų dauginimąsi. Gerai žinoma, kad chlorofilas yra geras skrandžio rūgščių neutralizatorius.

Kaip minėta, chlorelėje yra begalė lengvai pasisavinamų maistinių medžiagų, reikalingų mūsų kūnui, todėl ją naudojant palaipsniui praeina “bado priepuoliai”. Labai daug žmonių, vartojančių chlorelę, pamato, kad jie po truputį praranda poreikį daug ir nesveikai valgyti, tų nesveikų užkandžių ir saldumynų ilgainiui jie net nebepasiilgsta!

 

Chlorelė puikiai “iššluoja” nuodus, susikaupusius mūsų kūne

 

“Gyvename pasaulyje, užtvindytame teršalais, pesticidais ir maisto priedais, todėl natūralu ir būtina šalinti tuos nuodus iš mūsų kūnų. Su mus nuodijančiomis medžiagomis susiduriame darbe, kvėpuodami, gerdami ir valgydami, virdami ir kepdami valgį toksiškuose induose, ar valgydami paprasčiausią žuvį. Taip, žinoma, žuvis mums naudinga (mums taip sakoma) ir taip, tai tiesa - žuvyje daug baltymų ir omega riebiųjų rūgščių, tačiau…ji taip pat gali būti didžiulis gyvsidabrio, nuodingojo sunkiojo metalo, šaltinis.

Įrodyta, kad vienos iš šiuolaikinių ligų – Alzheimerio ligos – viena iš priežasčių gali būti aplinkos užterštumas. Sunkieji metalai, tarp kurių ir gyvsidabris, yra įtariamų šios ligos priežasčių sąrašo viršuje. Nėra įrodytas priežastinis ryšys tarp aplinkos užterštumo ir augančio Alzheimerio liga sergančiųjų skaičiaus ir mes toliau leidžiame visiems šiems nuodams dalyvauti mūsų kasdieniame gyvenime ir patekti į mūsų kūnus.

Gyvsidabris kenkia mūsų nervų sistemai. Tam tikras jo kiekis gali sąlygoti atminties praradimą, sunkumus susikaupti, depresiją, nerimą ir stingulį.

Moksliniais tyrimais įrodyta, kad Chlorelė gali pašalinti iš žmogaus organizmo sunkiuosius metalus ir kitus nuodus. Faktiškai, chlorelė yra pagrindinė detoksikuojanti priemonė žmonėms, kurie turi senas, turinčias gyvsidabrio,  dantų plombas.”

Iš knygos:"Chlorella - Natural Medicinal Algae" by Dr. David Steenblock, B.S., M.Sc., D.O.

1970-1980 metais Japonijoje buvo atliekama daug chlorelės savybių tyrimų. 1973 metais Gyd. Ičimura (Ichimura) Japonijos farmacininkų sąjungos bendrajame susirinkime pateikė tyrimų medžiagą, kurių rezultatas – įrodymas, kad vartojant chlorelę (8 g kasdien) iš organizmo sparčiai valomas kadmis. Kiti Japonijos tyrėjai nustatė, kad chlorelė, dėl ypatingos tik šiam dumbliui būdingos branduolio struktūros, sugeba pašalinti uraną ir šviną, dioksinus ir polichlorintus bifenilus.

Tyrimais nustatyta, kad sunkieji metalai išvalomi iš organizmo naudojant chlorelę ne mažiau nei 6 mėnesius.

 

Kaip chlorelė gerina imuninės sistemos veiklą

 

“Imunologijos konferencijoje, įvykusiose 1985 metais Reimse, Prancūzijoje, pranešimą skaitė jungtinė mokslininkų grupė iš Kanazavos (Japonija) universiteto ir Taipėjaus (Taivanis) universiteto. Buvo pateiktas pranešimas apie chlorelės antivėžines ir imuniteto gerinimo savybes. Pateikti rezultatai tyrimo su pelėmis, kurios  turėjo vėžinių auglių ir buvo skiepijamos chlorelės dariniais. Vėžio ląstelės išnyko; tai įvyko dėl to, kad įskiepijus chlorelės, pelių imuninė sistema žymiai pagerėjo.

Tyrėjai nustatė, kad chlorelės dariniai pagerina mikrofagų (stabdančių ir naikinančių bakterijas) aktyvumą ir tam tikrų limfocitų ląstelių naikinimą.

Taip pat buvo pateikti 1971 metais atlikto eksperimento, kuriame dalyvavo maždaug 1000 Japonijos jūrininkų, rezultatai. Daliai šių jūrininkų, ilgą laiką dirbančių jūroje, buvo duodami maždaug du gramai chlorelės per dieną, kitai daliai nebuvo duodama. Po trijų mėnesių darbo jūroje buvo nustatyta, kad tie jūrininkai, kuriems chlorelė nebuvo duodama, peršalimo ligomis sirgo 41% dažniau nei tie, kurie vartojo chlorelę.

100 gramų chlorelės yra 180 mg beta karotino. Beta karotinas yra didžiausias vitamino A šaltinis ir iš visų karotenoidų turi geriausias antioksidacines savybes. Beta karotinas  saugo žmogaus organizmą nuo kenksmingo laisvųjų radikalų poveikio, apsaugo odą nuo saulės nudegimų, padeda išlaikyti odos elastingumą, lėtina kataraktos vystymąsi, stiprina imunitetą. Tyrimais nustatyta, kad chlorelės ekstraktas veikia efektyviau nei beta karotinas pats vienas“.

Iš knygos "Chlorella - The sun-powered supernutrient and its beneficial properties"

by William H. Lee, R.Ph., Ph.D. and Michael Rosenbaum, M.D.

 

“1957 . Gyd. Tadeči (Tadechi) ir jo komanda nustatė, kad chlorelė sąlygoja greitą gerųjų žarnyno bakterijų lactobacillus dauginimąsi.

Chlorelės chlorofilas padeda išlaikyti žarnyną švariu, tuo tarpu kai kietoji celiuliozės membrana (esanti chlorelės branduolyje ir nesuvirškinama) pritraukia kadmį, šviną ir kitus sunkiuosius metalus ir kartu su jais pasišalina iš organizmo. Chlorelės augimo faktorius stimuliuoja pažeistų audinių atsistatymą.

Keliais žodžiais: chlorelė skatina žarnyno valymąsi, normalizuoja naudingąją žarnyno florą, padeda valytis žarnynui nuo nuodingųjų medžiagų, stimuliuoja pažeistų ląstelių atsistatymą”

Iš knygos "Chlorella, Jewel of the Far East" by Dr. Bernard Jensen, D.O., Ph.D.

 

Chlorelė saugo nuo senatvinių sveikatos sutrikimų

 

Su senatve susijusios atminties problemos lėtai sėlina prie mūsų visų. Faktai ir skaičiai gniaužia kvapą: milijonai žmonių kenčia nuo Alzheimerio ligos, lėtos smegenų mirties. Lygiai pusė 85 metų sulaukusių žmonių suserga šia liga, giliai smegenyse niokojančia neuronus, atsakingus už pažinimą ir atmintį.

Šios ligos šaukliais dažnai būna atvejai, kai staiga pamirštame vardus žmonių, su kuriais seniai bendraujame, numerius, adresus ar kitą informaciją, kuri buvo lyg  “įaugusi į kraują”. Senstant pastebima, kad tokie atvejai pasitaiko vis dažniau, keldami mums sumaištį ir nerimą. Juokelis “senstu” tampa nebe tokiu šmaikščiu.

Bet ar atminties praradimas yra toks neišvengiamas? Ekspertai garsiai sako “Ne!“  Yra daug priemonių išlaikyti protą aštrų, ir viena iš jų – vartoti chlorelės.  Kadangi šis dumblis yra labai maistingas, jo vartojimas padeda išvengti senatvės ir degeneracinių ligų, visų pirma padėdamas jomis nesusirgti. Faktas, kad sendami, mūsų kūnai linkę vis mažiau įsisavinti maistingųjų medžiagų. Medžiagų apykaita sulėtėja, todėl ląstelės vis sunkiau maitinamos maistingomis medžiagomis. To pasekmės – atsirandančios problemos, susijusios su prasta mityba. Iš šio uždaro rato gali padėti ištrūkti chlorelės naudojimas, kadangi savo mitybine verte net keli jos gramai gali atstoti kilogramą daržovių.

Daugelis žmonių, pradėję vartoti chlorelės, teigia, kad jie jaučiasi žymiai energingesni. Taip pat daugelis tvirtina, kad ilgai vartojant chlorelės, jų chroniški negalavimai išryškėja vis rečiau ar galiausiai išvis išnyksta.

“Dėl daugelio problemų, susijusių su senyvu amžiumi, dažniausiai kalta prasta mityba. Mums senstant, gali radikaliai pablogėti skonio pojūčiai ir uoslė, dėl ko maistas pradeda atrodyti neskanus ir nepatrauklus, be to, dažnai kramtyti darosi sunku dėl dantų trūkumo ir nesveikų dantenų, dėl vartojamų vaistų maisto skonis tampa tik kartus, mums gali pritrūkti jėgų gaminti maistą ir po to susitvarkyti.

Nuolatinis nepakankamas maitinimasis gali tapti svarbia rimtų, chroniškų  ligų priežastimi.  Taip patenkama į uždarą ratą: kuo labiau silpstame - tuo mažiau valgome - tuo dar labiau silpstame…

Gyd. Bendžaminas Frankas (Benjamin Frank), knygos “Dieta, nuo kurios nesenėjama” autorius, senyviems žmonėms rekomenduoja dietą, kurioje būtų daug nukleido rūgščių, taip būtų sulėtinamas senėjimo procesas. Laboratoriniai tyrimai atskleidžia, kad chlorelė yra viena iš nedaugelio maistinių substancijų, turinčių tiek daug nukleido rūgšties (3% RNR ir 0,3% DNR). Iš pradžių gyd. Frankas galvojo, kad daugiausiai RNR turi alaus mielės, vėliau atrado, kad sardinės jos turi 10 kartų daugiau (343 mg šimtame gramų).

Chlorelėje  ribonukleido rūgšties (RNR) yra 10 kartų daugiau nei sardinėse – 3 g šimtame gramų chlorelės.”

 Iš knygos "Chlorella, Jewel of the Far East" by Dr. Bernard Jensen, D.O., Ph.D.

 

„Chlorelė yra nuostabus maisto papildas ir jis veiks geriausiai, jei bus suderintas su teisingai subalansuotu mitybos režimu. Akivaizdu, kad vidutiniškai žmonės nepakankamai vartoja žalių daržovių ir vartojama chlorelė kompensuoja šį trūkumą.  Vidutiniškai žmonės patiria tuštinimosi sunkumų ir chlorelė padeda su šiuo sunkumu susidoroti. Vidutiniškai moterys, ypatingai jei joms daugiau nei keturiasdešimt, patiria geležies ar kalcio trūkumą, ir chlorelė išsprendžia abi šias problemas. Vidutiniškai žmogaus kūne audiniai ir ląstelės atstatomos ir gaminamos nepakankamai greitai, chlorelė pagreitina šį procesą. Tai yra kelios priežastys, dėl ko chlorelė taip teigiamai veikia mūsų sveikatą“

Iš knygos "Chlorella, Jewel of the Far East" by Dr Bernard Jensen, D.O., Ph.D.

 

“Chlorelėje yra 8 pagrindinės aminorūgštys, baltymų statybinė medžiaga. Chlorelės aminorūgštys yra pranašesnės už gyvulinės kilmės baltymus, išskyrus tai, kad jos turi šiek tiek mažiau metionino. Šiame dumblyje yra įspūdingas kiekis vitamino C, beta karotino (provitamino A), B1, B2, B6, B12, niacino, pantoteno rūgšties, folio rūgšties, biotino, cholino, inozitolio, para-aminobenzoinės rūgšties, lipoinės rūgšties, vitamino E ir vitamino K. Iš mineralų jame yra fosforo, kalio, magnio, vario, cinko, jodo ir kobalto”.

 Iš knygos "Chlorella - Natural Medicinal Algae" by Dr David Steenblock, BS, M.Sc, DO

 

“Tie vitaminai, mineralai, enzimai ir aminorūgštys, esančios chlorelėje, tiekia žmogaus organizmui visas medžiagas, reikalingas gerai sveikatai. Gydytojas ir mokslininkas J.D.B. Featherstone teigia, kad visos šios medžiagos žmogaus organizmo geriau pasisavinamos iš chlorelės, nei naudojant dideliais kiekiais sintetintus mineralus ir vitaminus – dauguma jų sėkmingai nukeliauja visą mūsų virškinimo sistemos kelią, nepasisavinti organizmo. Jis taip pat teigia, kad kitos maistingųjų dumblių rūšys irgi geros, tačiau chlorelės nepranoksta niekas”

Iš knygos "Chlorella - Natural Medicinal Algae" by Dr David Steenblock, BS, M.Sc, DO

Chlorelė padeda gerinti virškinimą, atsikratyti vidurių užkietėjimo

 

Niekas nemėgsta apie tai kalbėti, vis dėlto tai tiesa – raktas į gerą savijautą slypi pilve. Kai jūsų žarnynas švarus ir aktyvus, jis greitai pašalina tai, kas jums nereikalinga. Tačiau kai jis dirba vangiai, prikaupiame galybę toksinų, kurie galiausiai patenka į kraują ir pilna to žodžio prasme nuodija visą kūną.

Dažnai, iki kol nepasidaro vėlu ir mes susergame, mes net nepastebime pavojaus signalų, kuriuos mums siunčia žarnynas. Galite patirti per didelį vidurių pūtimą, vidurių užkietėjimą ar diarėją, mėšlungį. Dažniausiai rimtesnių įspėjimų nepatiriame ir to priežastis paprasta: žarnyne per mažai skausmui jautrių nervų, kurie galėtų įspėti apie artėjančius sunkumus.

Saugodami sveikatą, turėtumėte rūpintis, kad žarnynas veiktų aktyviai ir būtų švarus. Reikėtų užtikrinti, kad atliekos neužsibūtų, nepradėtų pūti ar rūgti ir nepatektų į jūsų kraujotaką. Chlorelė per naktį nesutvarko apnuodyto žarnyno, tačiau naudojama nuosekliai, pašalina nuodų sankaupas ir atstato pažeistas ląsteles.

“Žarnyno detoksikacija ir jo sveikata – chlorelės veikimo sritis. Chlorelės ląstelės sienelės medžiaga, kurios yra natūraliuose chlorelės preparatuose, labai efektyviai gerina žarnyno veiklą: skatina gerųjų bakterijų augimą, chlorelės ląstelių sienelės sugeria nuodus, susikaupusius žarnyne ir skatina peristaltiką.

Žarnyno peristaltika - nuolatinis ritmingas žarnų sienelių susitraukinėjimas, stimuliuojantis maisto masės judėjimą žarnynu. Šis natūralus judesys šalina vidurių užkietėjimo riziką, taip pat užkerta kelią toksinėms medžiagoms iš žarnyno patekti į kraujotaką. Chlorelės savybė stimuliuoti gerųjų bakterijų augimą ar pašalinti toksinus iš žarnyno gali būti tinkamai panaudojama žmonių, kenčiančių nuo Candida albicans (baltojo balkšvagrybio) infekcijos”

 Iš knygos "Chlorella - The sun-powered supernutrient and its beneficial properties"

 by William H. Lee, R.Ph., Ph.D. and Michael Rosenbaum, MD

 

Galėsite nepergyventi dėl galimai prasto kvapo iš burnos

 

Chlorelė viename grame iš visų žinomų augalų turi  daugiausiai chlorofilo. Chlorofilas gerai žinomas kaip turintis dezodoruojančių savybių ir žinovų yra naudojamas kaip geras burnos dezodorantas, stengiantis išvengti blogo kvapo. Kai kramtoma chlorelės tabletė, chlorofilas pasklinda po dantenas ir taip jas apvalo, dezinfekuoja. Kramtyti šias tabletes rekomenduojama ir tiems, kas turi dantenų problemų.

 

Kaip, naudojant chlorelės, gerėja atmintis?

 

Chlorelėje yra gyvybiškai svarbių maistinių medžiagų, reikalingų mūsų smegenų ląstelėms, atsakingoms už atmintį.

Smegenyse yra didžiausia ribonukleino rūgšties (RNR) koncentracija. Ši rūgštis gyvybiškai svarbi atminčiai ir mokymuisi. Smegenų ląstelės turi ribotą gebėjimą gaminti RNR. Dar blogiau, mums senstant, mūsų organizmo savybė gaminti RNR vis silpnėja.

Papildydami savo mitybą natūraliu nukleotidų šaltiniu, sumažiname tikimybę atsirasti RNR deficitui. Tyrimai rodo, kad chlorelės vartojimas gali net pagerinti atmintį. Eksperimentai su senutėmis pelėmis parodė, kad gavusios padidintą dozę nukleotidų pelės rodė geresnius atminties rezultatus, palyginus su kontroline grupe, kuriai šie preparatai nebuvo duoti. Mokslininkai padarė išvadą, kad nukleotidų trūkumas gali būti vienas iš faktorių, lemiančių prastėjančią atmintį.  Chlorelė yra ypatingai turtingas RNR šaltinis.